Moet ik belasting betalen over verkoop games?

Ik ben begonnen met het maken van games (en apps). Nu ben ik van plan een game te gaan verkopen. Dit ga ik doen via mijn eigen website en indie verkoop sites.

Moet ik hierover belasting betalen? Ik las ergens dat "programmeur" een vrij beroep is, maar dat kon ik niet terugvinden bij de KVK.

P.S. Ik ben minderjarig

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, daar moet je gewoon belasting over betalen. Belasting betaal je over inkomsten. Het heeft niets te maken met vrij beroep. Vrije beroepen betalen ook belasting over hun inkomsten.

Ja, je moet gewoon belasting betalen. Een vrij beroep betekent niet dat je dan geen belastingen hoeft te betalen. Een vrij beroep wil zeggen dat iedereen die een vrij beroep heeft zich als zelfstandige mag vestigen. Daar komt bij dat je als programmeur geen beschermde functie hebt; je hoeft niet perse een opleiding in die richting gevolgd te hebben om je ook zo te mogen noemen (dit in tegenstelling tot bv een verpleegkundige - je mag je alleen zo noemen als je ook de opleiding hebt gevolgd). Overigens, als je minderjarig bent en je schrijft je in bij de KvK dan moet een volwassene zich garant stellen voor je. Je bent door je minderjarigheid o.a. nog niet handelsbekwaam.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vrij_beroep
http://www.nationaleberoepengids.nl/Programmeur
http://www.ondernemersplein.nl/artikel/sta...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100