Heb je het recht iemand te beschermen die zichzelf niet kan verdedigen?

(bijvoorbeeld een gehandicapte)
En wat als de aanvaller daarbij overlijd?
En hoe zit dat als het slachtoffer een dier is?
(Nee, iets dergelijks in niet in mijn omgeving gebeurd)

Toegevoegd na 6 minuten:
En dan bedoel ik wettelijk, niet moreel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

kijk naar de campagnes van de overheid, men vraagt juist om op te komen voor de "zwakkere medemens". Je kan dus altijd strafeloos iemand helpen zich te beschermen tegen een ander. Echter dit zal altijd proportioneel moeten worden toegepast. Iemand een knal verkopen tijdens een ruzie is mogenlijk te rechtvaardigen, iemand doodslaan is een heel ander verhaal, maar niet onmogenlijk. Valt iemand een dier aan geldt precies hetzelfde, alleen loopt het daar fout dan heb je niemand die je gedrag eventueel kan bevestigen.

Bronnen:
http://www.wikihandhaving.nl/index.php/Pro...

Je hebt het recht om anderen, om iedereen te verdedigen, maar of het juridische ondersteuning geeft, dat weet ik dan weer niet... Je moet proportioneel geweld in je verdediging gebruiken, dat altijd... En ja dat mag ook als het slachtoffer een dier is... Net zo...

Je mag nooit eigen rechter spelen. Dus je mag iemand die je aanvalt, nooit doodslaan. Je mag uiteraard iemand verdedigen, maar dat hoeft toch niet met grof geweld samen te gaan. Als de aanvaller komt te overlijden doordat jij, samen met de gehandicapte in nood komen, is er wel een wetsartikel voor, maar dat geeft nogal een juridisch geharrewar eer dat van toepassing kan worden verklaard. Probeer maar gelijk 112 te bellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100