Waarom kan een 16/17 jarige als volwassene worden berecht?

Wettelijk gezien ben je dan toch nog minderjarig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In uitzonderlijke gevallen waarbij de ernst van de daad het rechtvaardigt, dan wordt afgeweken van de norm en krijgt de dader te maken met het volwassenrecht... De straf namelijk is zeer beperkt als je in het minderjarigenrecht valt... Maar dat is vandaag zo, morgen kan het alweer anders zijn in de rechtspraak...

ja wetelijk ben je pas bij de 18 volwassen bij financeel ben pas bij de 21 volwassen dus als iemand van 18 schulden maakt ben je als ouder verantwoordelijk totdat ze 21 zijn

Hier is de link waar je het helemaal kan lezen http://www.rechtspraak.nl/Actualiteiten/Themadossiers/Berechting+minderjarigen+als+volwassenen.htm Ik vind het in het kader van sommige zaken ook volledig terecht.

De redenering (waar ik het volledig mee eens ben) is: als je volwassen genoeg bent om weloverwogen zeer ernstige volwassen misdaden te plegen, ben je ook volwassen genoeg om als volwassene berecht te worden.

Vanaf je 16e ben je handelingsbekwaam en zijn je ouders niet meer verantwoordelijk voor je daden. Vandaar dat je als volwassene kan worden berecht. Tot je 16e zijn je ouders nog verantwoordelijk voor al jouw daden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100