Wat te doen als de huisbaas zich niet aan de woningwet houdt?

De huisbaas heeft in oktober cv- aan- en afvoeren van een woning onder mij door mijn woning gevoerd. Volgens het Bouwbesluit moeten deze minimaal 20minuten brandwerend omtimmerd worden. De huisbaas heeft nu 3 pogingen gedaan, maar op de een of andere manier lukt het ze niet om het goed te doen en keurt Bouw- en Woningtoezicht het werk af. We zijn nu een half jaar verder en ook de laatste poging is weer afgekeurd.

Toegevoegd na 1 minuut:
Hoeveel geduld moet je als huurder hebben?

Toegevoegd na 20 minuten:
In eerste instantie zouden de werkzaamheden een uurtje duren. Maar nu heb ik al meerdere malen vrij moeten nemen om de huisbaas het door Bouw- en Woningtoezicht afgekeurde werk te laten herstellen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga in gesprek met de huisbaas, en vertel hem dat je veel kosten heb gehad en nog steeds door die verbouwing en dat je het rieel zou vinden dat je hier een vergoeding voor krijgt. Gaat hij niet op je vezoek in,leg het probleem dan bij hem neer, door een gedeelte van de huur niet meer te betalen.

kijk in je contract bij huurders rechten . kom je er niet uit bel dan een woningbedrijf om te vragen wat je er mee aan moet.

Je kunt naar de huurcommissie of naar de woonbond

Bronnen:
http://www.huurcommissie.nl/
http://www.woonbond.nl/#

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100