Moet ik tijdens mijn vrije dag thuisblijven als ik ziekgemeld ben?

Ik werk in de zorg en heb me tijdens mijn dienst ziekgemeld en ben naar SEH geweest en naar huis gegaan. Morgen is mijn vrije dag maar heb heel vroeg al een belangrijke afspraak staan, waar ik wel heen wil.
Mag ik dan nog steeds weg of moet ik thuisblijven op mijn vrije dag na mijn ziekmelding?

Toegevoegd na 10 minuten:
Het gaat niet om een vakantiedag of verlofdag maar een dag dat ik vrij geroosterd ben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je ziek bent ben je ziek en blijf je thuis tenzij je ziekte je verhinderd om te werken maar niet hindert in je overige doen en laten. Moreel gezien kan jij je het beste morgen beter melden.

Er zal hier sprake zijn van kortdurend tijdelijk verzuim vanwege ziekte. De afspraak op de ingeroosterde vrije dag kan gewoon doorgaan. Wel heeft u een informatieplicht naar de werkgever toe als daarom gevraagd wordt. Zorg dus dat je bereikbaar bent op de vrije dag. Neem je mobiele telefoon mee. J werkgever ken vragen hoe lang je ziek denkt te zijn.

Bronnen:
http://www.fnvbondgenoten.nl/werk_en_inkom...

Nadat je jezelf ziek gemeld hebt geldt in principe je dienstrooster niet meer maar kom je in een loondoorbetalingsregime dat onder de ziektewet valt. Dit houdt in dat je op bepaalde uren van de dag thuis MOET zijn, om huisbezoek van arboarts of bedrijfsvertegenwoordiger mogelijk te maken, tenzij je omwille van je herstel de huisarts moet bezoeken of voor behandeling die uren niet thuis kunt zijn. Voor de loondoorbetaling geldt dan de periode van maandag t/m vrijdag. De werkgever heeft het recht om loon in te houden als blijkt dat je gedurende je ziekteperiode je niet aan de regels hebt gehouden of het herstel vertraagt en hij dat kan bewijzen. Je kunt je afspraak wel nakomen als dat eenmalig is en eventueel aangeven dat je naar de dokter moest als er onverhoopt toevallig tijdens die tijd een huisbezoek is geweest maar wees er van bewust dat men tegenwoordig zeer wantrouwend is als het om ziek zijn gaat. Als je verder zelden of nooit ziek bent zal er geen reden zijn om jou scherper te controleren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100