kan je zonder nederlands identiteit en paspoort bij een amateur voetbalclub?

Een neef van mij die 17 is, wilt binnenkort naar Nederland vanuit Irak om hier een voetbal carriere te starten. Hij is momenteel in de beste club van zijn provincie in irak, en zou graag hier zijn carriere verder te zetten.

Hij heeft wel veel familie hier wonen, maar zelf heeft die geen nederlands id of paspoort als die hierheen komt. Is het dan mogelijk om bijvoorbeeld bij Almere City of PSV in een amateur team te komen? en kan hij uberhaupt wel nederland in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zomaar iemand uitnodigen uit het buitenland voor een vakantie in Nederland gaat niet. Heel veel mensen uit diverse landen hebben namelijk daarvoor een visum nodig. Om in aanmerking te komen voor dat visum heeft de persoon in kwestie geld nodig of iemand die garant voor hem of haar staat. Mensen die uit Irak komen voor een vakantie korter dan drie maanden hebben een visum nodig. Dit heet een visum voor een kort verblijf of Schengenvisum, C-visum of toeristenvisum. Hier lees je nog meer voorwaarden voor zo´n visum± http://wetenschap.infonu.nl/recht-en-wet/109335-visum-papieren-die-buitenlanders-nodig-hebben-in-nederland.html Als hij dan hier is, kan hij proberen bij een amateurclub te gaan voetballen. Maar dat hangt dan van die club af, of ze hem wel willen. Maar werken mag hij niet, dus betaald krijgen ook niet. En binnen 90 dagen moet hij terug. Tenzij iemand vindt dat hij een supertalent is......, dan kan het nog zijn dat een goede en grote voetbalclub moeite wil doen om hem te houden.

Raar maar waar, bij de meeste verenigingen hoef je geen id op te geven. Maar ik kan me voorstellen dat dit bij een club als PSV heel anders gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100