Hoe lang ben je verplicht een betaald product vast te houden voor de klant?

Een klant heeft twee maand geleden een besteld product WEL betaald, maar verzuimt deze, ondanks meerdere herinneringen, af te halen.
Klant heeft ook gereageerd op de herinneringen dat hij dit de volgende dag zou doen, maar doet dit vervolgens niet.
Hoe lang ben je als ondernemer wettelijk verplicht een product in dit geval vast te houden?

Toegevoegd na 29 minuten:
Het betreft een domeinnaam

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor het bewaren van goederen is minimaal een termijn van 3 maanden gebruikelijk bijvoorbeeld voor kledingreiniging, goederen bij gedwongen huisuitzetting / in België geldt hier een termijn van 2 maanden. Als maximale bewaartermijn trof ik 6 maanden aan. Veilinghuizen hanteren een termijn van maximaal 2 jaar bewaring als de niet verkochte goederen niet worden opgehaald. Deze termijnen zijn altijd te vinden in een reglement. Indien u geen bepaling heeft opgenomen in uw bedrijfsregelement zult u in een brief moeten aankondigen dat de goederen c.q. het product binnen een bepaalde termijn moet(en) worden opgehaald. U heeft zo te zien al minimaal tweetal brieven verstuurd met de herinnering / aanmaning het product op te halen. Als de waarde van de goederen hoog is zou ik deze brief wel aangetekend verzenden. Zo niet, dan zijn de goederen weer uw eigendom en kunt u er mee doen wat u wilt. De derde en laatste brief is dan de aangetekende brief.

Bronnen:
http://collectplaza-auctions.nl/?page_id=21
http://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving...

Je zal het voor hem moeten bewaren tot hij/zijner om komt. Er is geen wettelijke termijn voor. Hij is tenslotte eigenaar. Je kan het niet aan een ander verkopen. Misschien een idee om het te gaan bezorgen. Geeft een positieve indruk bij de klant. Service is tegenwoordig de meerwaarde die een winkelier moet bieden om de consument voor zich te winnen. Misschien heeft hij de mogelijkheid niet om af te halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100