Nee, in principe mag dat niet. Uw hulpverlener heeft immers een beroepsgeheim. Alleen in uitzonderlijke situaties mag uw hulpverlener uw medische gegevens verstrekken. Uw hulpverlener kan dat – na zorgvuldige afweging van belangen – uit zichzelf doen, als de politie of het openbaar ministerie (OM) het vraagt of als de rechter dat beveelt.
Verstrekken medische gegevens op eigen initiatief
Uw hulpverlener mag alleen in overmachtssituaties uit eigen beweging medische gegevens verstrekken aan de politie of het OM. Hierbij moet het gaan om het afwenden van een direct gevaar of ernstig nadeel voor u of iemand anders.
Verstrekken medische gegevens aan politie of OM
De politie of het OM kan ook medische gegevens van uw hulpverlener vorderen. Maar uw hulpverlener is daarbij alleen in uitzonderlijke situaties verplicht om uw gegevens te verstrekken. U leest hierover meer bij Als de politie gegevens over mij vraagt.
Verstrekken medische gegevens aan rechter
Ook de rechter kan uw hulpverlener in sommige gevallen opdragen dat hij of zij het medisch beroepsgeheim doorbreekt en inlichtingen verstrekt of gegevens afstaat voor onderzoek. Uw hulpverlener is in dit geval verplicht om mee te werken.
- Bronnen:
-
http://www.mijnprivacy.nl/Vraag/privacy_pa...