Wat voor straf kan je krijgen voor 'lichte' mishandeling?

Hallo,
Ik moet nog naar het politiebureau voor verhoor vanwege een 'lichte' mishandeling.

Dit heeft (hoogstwaarschijnlijk) met me ex te maken. Ik heb haar een keer betrapt thuis met iemand. Had ik het gefilmd met me telefoon en wou ze me telefoon afpakken en heb ik haar in de arm gebeten (om mij los te laten zodat ik weg kan gaan met 'bewijs').

Mijn vraag is: Wat voor straf kan ik hiervoor krijgen? Geldboete? Werkstraf?

Tweede vraag is: Kan ik dan ook gelijk aangifte doen van mishandeling? Na het verhoor. Of wordt dit dan als 'ongeloofwaardig' gezien, gezien we maanden verder zijn en dat ik direct daarna ook aangifte wil doen. Of hebben de agenten niks te willen en dat ze dit aanklacht serieus nemen en haar ook uitnodigen voor verhoor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou gewoon de waarheid vertellen zonder iets op de spits te drijven. Als jij haar hebt betrapt, zal er wel enige verzachtende omstandigheid zijn, maar een vrouw bijten kan ook best in iedere omstandigheid verboden zijn. Misschien krijg je een dikke waarschuwing. Als je nog nooit beboet bent voor zoiets, zal het misschien een kleine werkstraf worden. Ik zou nu niet meer met een aangifte aan komen zetten, dat lijkt na al die tijd nergens op. En…gedraag je voortaan als heer, dat is beter, zelfs als een vrouw jou iets aandoet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100