Bestaan er Merken die verboden zijn?

in alle soorten (bijv automerken) om wat voor reden dan ook? bijv. eigenaar is crimineel etc. ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee die zijn er niet ,een van de ergste oorlogmisdadigers die onder het naziregiem huisgehouden heeft was zoon van en daardoor naamgenoot van de aldaar verkocht machines, deze heeft tot ver in de 20 ste eeuw onder de familienaam machines met het merk verkocht en is ondertussen door de LELY machinefabriek overgenomen en worden nu onder de naam LELY verkocht . Als dat al geen grond was om een merk te verbieden ,is er geen andere grond te bedenken waarom dan wel-

Over het algemeen zal een merk an sich niet zomaar verboden worden. Maar een product dat niet aan de wet- en regelgeving voldoet kan natuurlijk wel verboden worden. Dus als alle producten van een merk niet toelaatbaar zijn, dan zou je kunnen zeggen dat het merk verboden is. Als de eigenaar een crimineel is, betekent het niet meteen dat een merk verboden wordt. Tenzij de producten van dit merk op criminele wijze zijn verkregen, gemaakt of niet toelaatbaar zijn in het algemeen. Maar nogmaal dan gaat het om de producten, niet om het merk an sich.

Nee, maar in Duitsland is het bijv niet toegestaan hakenkruizen of logo's gerelateerd aan de 2e wereldoorlog e.d. in het openbaar te dragen/tonen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100