mijn stief moeder het het huis van haar en mijn overleden vader verkocht en woond nu in een verzorg tehuis .kan ik nu mij kindsdeel op eisen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, jouw recht hierop ontstaat pas na haar overlijden

Dat ligt er aan of je vader getrouwd of een samenlevings contract had. Zo niet kan het nog lastig worden. Immers had je al recht op je kindsdeel na overlijden van je vader. Tenzij hij heeft vastgelegd dat je stiefmoeder het vrucht gebruik van het huis had. Dan zou het wel netjes zijn om bij verkoop het kindsdeel te verdelen..... De belasingdienst rekent hier ook op.

Bronnen:
http://www.geld.nl/hypotheek/service/vruch...

ja en nee indien vader een tetstament had en daar iets van opeisen erfdeel vader is opgenomen, dan is het mogelijk het erfdeel uit te laten keren. wel even goed navragen bij de belastingdienst, er kan dan schenkbelasting schuldig zijn indien meer dan de contante waarde wordt uitgekeerd. Is er niets van uitkeren erfdelen opgenomen in testament, dan is er niets aan te doen. Wanneer de wettelijke verdeling van toepassing was bij overlijden vader en geen testament, dan kunnen de erfdelen ook niet worddn uitgekeerd. wel kunnen de kinderen een beroep doen op hun wilsrechten. de erfdelen kunnen dan zeker worden gesteld en stiefmoeder kan de hoofdsom niet opmaken

Bronnen:
www.breemans.net

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100