Mag je in Amerika in een rijdende auto telefoneren?

In boeken die in Amerika spelen, lees je geregeld dat er niet handsfree gebeld wordt tijdens het chaufferen. Ook politieagenten die continue telefonisch berichten krijgen en zaakjes regelen, waarna de mobiel 'weer terug gestoken wordt in broekzak/dashboardkastje/zitting bijrijder.
En hoe is de wetgeving in verband hiermee in andere Europese landen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit verschilt per staat, maar in bijna elke staat van VS is bellen in de auto toegestaan, mits je geen zogenaamd 'learner's permit' hebt (vervroegd rijbewijs). Alleen in de staat Maryland is tot zover handheld bellen verboden. De meeste bedrijven die leaseauto's hebben verbieden echter hun werknemers te bellen in de auto. De meeste Amerikanen willen echter gewoon blijven bellen in de auto, ze zien het nut er niet van in om een verbod erop te zetten. In Europa is tegenwoordig in zo goed als elk land handheld bellen verboden, in de afbeelding hieronder zie je in welke landen zo'n verbod geldt, en hoe hoog de boete's zijn. Toegevoegd na 3 minuten: 'Alleen in de staat Maryland is tot zover handheld bellen verboden' klopt niet, excuses hiervoor.

Dat verschilt per staat, maar in de meeste staten mag je als je 18+ bent en niet met een "learner"-rijbewijs rijdt gewoon telefoneren.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Restrictions_...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100