Waarom tbs'ers nog verlof geven?

Hoe is het mogelijk dat tbs'ers verlof krijgen,en dat ze dan ook nog weten te ontsnappen?Krijgen de gewone criminelen ook verlof,en zo nee...waarom niet?Is het niet beter om een gevangene ook echt vast te laten zitten?

Toegevoegd na 7 minuten:
En ja...ik ben een PVV stemmer,lol.

Toegevoegd na 3 uur:
En diegene,die vinden dat tbs'ers gewoon verlof moeten krijgen,vinden jullie dat ook als deze persoon een familielid vermoord of aanrand?Deze mensen zijn nog niet genezen,als dat al mogelijk is,dus ze lopen vrij,met alle gevolgen van dien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Verlof vormt in het kader van de resocialisatie, terugkeer in de samenleving, een belangrijk instrument dat deel uitmaakt van de behandeling in een tbs-kliniek. Bovendien wordt in het kader van verlof getoetst of de gedragsverandering bij de verpleegde bij toenemende vrijheden en verantwoordelijkheden overeind blijft. Zie Beginselenwet verpleging ter beschikking gestelden vanaf artikel 50

Bronnen:
http://lexius.nl/beginselenwet-verpleging-...

een klein gedeelte maakt misbruik van verlof. moeten anderen daarom boeten? het beleid moet anders betere toetsing en beter toezicht. we kunnen veel van elkaar leren maar blijven het liefst toch veilig op ons eigen eilandje.

Stel je maakt de keuze dat tbs'er geen proefverlof meer krijgen. Dat betekend dat wanneer ze vrij gelaten worden dat ze in 1 keer vanuit (ongeveer) 10 jaar niet in de samenleving geweest te zijn zich weer helemaal zelf moeten redden. Die ontzettend grote overgang zorgt juist voor heel veel stress waardoor de kans dat iemand weer de fout in gaat groter is dan wanneer er wel verlof is tijdens de tbs periode. Dus, de keuze is: Meer problemen met ex tbs'ers en geen verlof of Incidentieel een probleem met een tbs'er tijdens verlof maar in het geheel een vermindering van de problematiek. Lijkt mij een simpele keuze.

Ik weet wat je bedoeld.Vandaag is erweer een tbs'er ontsnapt.Opsluiten en de sluitel omsmelten,dat moeten ze doen.Je hoort elke week dat iemand ontsnapt,echte elke week.Opsluiten en nooit meer loslaten.Ze hebben niet voor niks tbs gekregen.Het word tijd dat we aan de slachtoffers denken.Ik ben geen pvv stemmer,maar wat tbs aangaat,zitten we op 1 lijn.

TBS is gericht op behandeling van patienten, opdat ze weer terug kunnen keren in de samenleving. De gemiddelde duur van de tbs behandeling ligt op dit moment op 8,4 jaar. Tijdens deze behandelperiode krijgt de patient twee uur per dag behandeling. Er wordt dus behoorlijk wat tijd gestoken in het resocialiseren van deze patienten. Blijkt dat een patient niet aanslaat op de behandelmethoden dan kan iemand uiteindelijk geplaatst worden op een long stay afdeling. Een patient krijgt dan geen gerichte behandeling meer, maar verblijft dan nog steeds wel in een beschermde omgeving. Komt in de praktijk dan wel neer op een vorm ven levenslange opsluiting. Getracht wordt dus om door middel van behandeling de patienten wel weer terug te laten keren in de maatschappij. Onderdeel van het behandel programma is het geleidelijk weer laten wennen aan de terugkeer door middel van verloffen. Wordt geleidelijk opgebouwd. Van begeleid op verlof gaan tot uiteindelijk onbegeleid de kliniek verlaten of buiten de kliniek wonen onder toezicht. We hebben het bij tbs-ers dus over patienten en niet over gedetineerden. Het gaat hier om mensen, die door een geestelijke afwijkingen ( gedeeltelijk) niet toerekeningsvatbaar zijn verklaard. Ze hebben een delict gepleegd, maar door deze verminderde toerekeningsvatbaarheid kan de maatschappij het delict d patient niet geheel aanrekenen. Tbs behandeling gaat pas in als de de persoon tenminste twee derde van de opgelegde straf in een gevangenis heeft uitgezeten. Tijdens en na de behandeling gaat het bij een bepaald percentage van de patienten inderdaad nog wel mis. Om dit geheel te voorkomen zou men moeten kiezen voor het totaal afschaffen van welke behandeling dan ook en tbs dus moeten afschaffen. In onze maatschappij vindt men op dit moment echter dat het levenslang oplsuiten van patienten niet humaan is.

Bolle of je nou PVV aanhanger bent of niet, voor mij is het ook een raadsel. Wij, in deze democratie maken samen de regels uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100