Waarom treedt er geen regering op tegen de walvisjagers?

Blijkbaar wordt er gejaagd op de walvissen in een gebied waar dit niet mag.Waarom treed er geen regering tegen deze japanse walvisvaarders op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je pas kan optreden als een overtreding aangetoond en bewezen is. Zo gaat dat, onder nette mensen. En dat valt in dit geval niet mee – walvisvangst voor wetenschappelijke doeleinden is toegestaan. Bewijs maar eens een doeleind.

Bij mijn weten gebeurt dat in de wateren bij Antarctica en dat is niemandsland, dat is van geen enkele regering. Je kunt moeilijk optreden tegen een overtreding die op niemands "gebied" begaan wordt.

Omdat deze landen die nog wel op walvissen jagen (Japan, Noorwegen enz.) beweren dat ze walvissen vangen voor onderzoeken. En dat is toegestaan, men mag walvissen vangen wanneer het voor deze doeleinden bestemd is. ook al ziet men dat ze gelijk aan boord van het schip geslacht worden, ze kunnen helaas in principe hier niks tegen doen dan alleen maar protesteren. Toegevoegd na 4 minuten: De bijgevoegde link gaat over de gemaakt afspraken over de walvisvaart. Toegevoegd na 3 uur: Australië overweegt ondertussen Japan voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag te dagen als er niet gestopt wordt met de jacht op walvissen. Het afgelopen najaar hebben de Japanners in 12 dagen 59 dwergvinvissen gedood onder het mom van wetenschappelijk onderzoek. Dat is er eentje minder dan het omstreden quotum van de Internationale Walvisvaartcommissie (IWC). Sinds 2005 heeft Japan de slachtpartijen op walvissen weer opgedreven. De 59 vinvissen die geharpoeneerd werden, waren het slachtoffer van de jaarlijkse campagne voor de kust van het eiland Hokkaido. De echte Japanse "research" begint altijd een paar maanden later. Dan trekt de Japanse vloot naar de Zuidpool en worden tussen 800 en 1.000 walvissen afgeslacht in naam van de wetenschap.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/International...

ik denk dat niemand het belangrijk genoeg vindt, zeker als je het afweegt tegen het (economisch) belang van een goede verstandhouding met japan en noorwegen. dus wordt het wel afgekeurd, maar worden er geen santies aan verbonden. helaas :(

omdat ze te laf zijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100