Is het mogelijk om een buitenlandse achternaam te wijzigen in een Nederlandse?

Ik heb een buitenlandse achternaam en, omdat ik weinig met mijn voorouders gemeen heb en in Nederland geboren ben en woon, wil ik graag dat mijn toekomstige stamboom vanaf mijn kinderen, een aan mij gerelateerde achternaam dragen namenlijk V/d Haag. Mijn beide ouders zijn in het buitenland geboren, waarvan één een Nationaliteit en andere verblijfsdocument voor onbepaalde tijd heeft. (dit laatste vanwege een strafrechtelijk verleden)

Leeftijd 19
Geboorte/Woon plaats Den Haag.

Is dit mogelijk?

Alvast een waarschijnlijk, de vraag beantwoordende bron:
http://www.justis.nl/producten/naamswijziging/achternaam-wijzigen/achternaam-meerderjarige-wijzigen/index.aspx (geen verstand van juridische zaken en momenteel te laks om een ‘je hoofd gek makende’ wet te begrijpen.)

Alvast bedankt x :)

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik bedoelde: Waarvan één een Nederlandse Nationaliteit heeft. (ouders)

Weet jij het antwoord?

/2500

ik heb dat van deze site:

Bronnen:
http://www.justis.nl/producten/naamswijzig...

Het kan maar onder zeer strenge voorwaarden en ik denk niet dat je daaraan voldoet. Het kost euro 835.- en als het verzoek wordt afgewezen krijg je het geld niet terug. Je moet overigens de Nederlandse nationaliteit hebben. (Denk ook aan kosten als een nieuw paspoort en een nieuw rijbewijs.) In welke gevallen kun je een buitenlandse achternaam laten veranderen? "Voorwaarden 1. U heeft kort geleden het Nederlanderschap verkregen. 2. Uw achternaam is moeilijk uit te spreken of naar Nederlandse opvatting onwelvoeglijk of bespottelijk. Of hiervan in uw geval sprake is, beoordeelt de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. 3. Uw nieuwe achternaam moet zoveel mogelijk lijken op uw huidige achternaam. Lukt dat niet door bijvoorbeeld een paar letters te veranderen, dan kunt u kiezen voor de naam van uw andere ouder. Als dat niet kan, dan kunt u een volledig nieuwe Nederlands klinkende achternaam kiezen. Deze achternaam mag nog niet in Nederland voorkomen." Ziie http://justis.nl/producten/naamswijziging/faq-achternaamswijziging/index.aspx#paragraph3 en dan 'brochure naamswijziging'.

van belang is hier welke Nationaliteit heb je zelf ,als dat de Nederlandse is kun je een vezoek indienen om een naamswijziging door te voeren ,hier zijn kosten aan verbonden .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100