Op jonge leeftijd met justitie in aanraking geweest, kom ik toch in aanmerking voor een schipholpas?

Goedendag,

Ik heb sinds een paar maanden geleden besloten om de opleiding luchtvaartdienstverlening (o.a. stewardess) te gaan doen. Om deze opleiding te kunnen en mogen doen, dient er een schipholpas aangevraagd te worden.

Nu ben ik in het verleden (ik was net 15, nu bijna 23) met justitie in aanraking gekomen. Dit door foute vrienden en mijn eigen beïnvloedbaarheid. De rechter heeft mij hiervoor veroordeeld (taakstraf), maar er wel bij vermeld dat het ging om een jeugdzonde.

De taakstraf is netjes afgerond, en ik ben mijn leven absoluut gaan beteren.
Ik sta liever niet meer stil bij wat ik vroeger heb uitgespookt, en kan mijzelf hier ook totaal niet meer in vinden.

Maar dat even aan de kant gelaten; hoe groot is de kans dat ik een schipholpas krijg? Heeft iemand hier meer verstand van, of ervaring mee?

Ik moet nu nog minstens 2 maanden wachten tot ik de uitslag krijg van school, via Schiphol. Graag zou ik alvast een beetje willen weten waar ik waarschijnlijk aan toe ben.

Ik hoop dat iemand mij wat informatie kan geven.

Met vriendelijke groet,

L.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zal geen probleem opleveren, ten eerste was je toen minderjarig en er is een taakstraf opgelegd die je hebt uitgevoerd. Een groot delict zal het dus niet geweest zijn. Daarnaast wordt er over het algemeen (afhankelijk van de functie) een terugkijktermijn van als ik me goed herinner 5 jaar gehanteerd. Dus iets wat 8 jaar geleden is gebeurd zal dus niet meetellen bij het afgeven van een VOG.

Hier zijn een aantal zaken die meespelen. 1 wat is het vergrijp geweest. 2 wat is de leeftijd. 1 Niet ieder vergrijp maakt het onmogelijk dat je geen verklaring omtrent gedrag verkrijgt die positief. 2 Op het moment van de daad was je minderjarig, dit betekent dat vergrijpen die je gepleegd hebt en waar geen gevangenisstraf op staan van het justitieel document zijn geschrapt. Als je dus niets meer op je kerfstok hebt en je wordt nergens van verdacht zal er niets een afgifte van een verklaring omtrent gedrag in de weg staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100