Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Heeft het oudste kind meer recht dan de anderen? Wat kan de andere doen?

ouders geven de oudste zoon de gelegenheid om op het ouderlijk erf een dubbel woonhuis te plaatsen. Dus voor ouders en zoon. De tweede zoon is het er niet mee eens want hij wil dit ook. Wat kan hij hiertegen ondernemen? De oudste heeft toch niet meer recht?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Wetgeving
2.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Het is niet aardig maar er is niets tegen te doen. De ouders kunnen hierover zelf beslissen. Uiteraard moet de gemeente een bouwvergunning geven. Als de ouders beslissen om een ander kind een vakantiereis te geven, dan zou dat hetzelfde zijn; daaraan kunnen de andere kinderen geen rechten ontlenen. Het gaat hier niet over erfeniskwesties waarbij ieder kind een gelijk deel krijgt, als testamentair niets anders geregeld is.
(Lees meer...)
Computoon
10 jaar geleden
Utrecht
10 jaar geleden
Precies; het is als ouders niet 'netjes' om een van de kinderen (bij leven) te bevoordelen, maar er is weinig tegen te doen. Je kan het niet van rechtswege afdwingen.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding