Welke straf krijg je voor winkeldiefstal?

Welke straf krijg je voor winkeldiefstal als je voor de eerste keer wordt aangehouden door de politie als je spullen van meerdere winkels bij je hebt?
Dit geldt voor een meerderjarig persoon.

Toegevoegd na 48 minuten:
Als reactie op het antwoord:
Het is gelukkig niet voor mezelf, maar voor een vriendin met wie ik op vakantie ga. Zij is bang dat ze een taakstraf krijgt waardoor ze de vakantie moet afzeggen.
Maar dit is dus niet het geval?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit valt onder winkeldiefstal/strooptocht. Je zal een transactievoorstel krijgen van de Officier van Justitie, die rond de 250 euro zal liggen. Als je hiermee accoord gaat beken je schuld en krijg je ook een strafblad. Ga je niet accoord met het voorstel dan zul je voor de politierechter moeten verschijnen. De eis van de Officier zal op de zitting over het algemeen horen liggen. Ook kan je bij alle winkels waar je gestolen hebt een winkelverbod krijgen voor de duur van een jaar en kunnen de winkels via de stichting SODA de door hun gemaakt kosten op je verhalen. Dat zal ruim 150 euro per winkel zijn. Is een standaard bedrag dat via de civiele weg op je verhaald zal worden. Al met al kan het dus behoorlijke gevolgen voor je hebben.

200 500 euro geld boete of taakstraf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100