Vriend uit het buitenland naar Nederland halen, maar heb een WIA uitkering, met te weinig maandloon, hoe aanpakken ?

Ik heb een vriend in India.
Ik wil hem naar Nederland halen, en dat hij ook (op een gegeven moment) kan blijven, en bij mij intrekt.
Maar ik heb een WIA uitkering voor autisme, en ik heb niet genoeg maand inkomen, wat de IND ijst.
Zijn er nog mogelijkheden, zo ja welke.
Ik ben net verhuist, heb het hele huis net opgeknapt, en veel geld ingestoken, het liefst zou ik hier dus niet vertrekken.
Ten tweede, als ik naar India zou gaan, ben ik heel mijn hebben en houden kwijt, mijn huis, mijn vogels, al het geld van het opknappen van het huis, en ook mijn uitkering kan ik niet behouden in het buitenland.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ben niet zo van de import, maar vooruit De te nemen stappen zullen je al wel lang en breed bekent zijn. Betrokkene dient gewoon de "lijn" te volgen. Betrokkene heeft dus een verblijfsvergunning nodig en die moet eerst aangevraagd en goedgekeurd worden. Daarnaast kan een referent hem/haar ook helpen. Een referent is bijvoorbeeld een werkgever ( gezien de huidige werkloosheid, tja ....). Een gezinshereniging is in deze situatie absoluut geen spraken. Zie ook ; http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/immigratie. Dus is het niet geheel onmogelijk............ Mijn advies? Eerst de studie afronden, daarna solliciteren richting Nederland. En als dat eenmaal lonend begint te worden, dan pas de procedure starten. Maar waarschijnlijk had je deze al allemaal al wel gelezen. Tja meis, liefde is kut en dan wil je wel eens gekke dingen doen. Maar je kan geen handen met ijzer breken. En als het allemaal echt niet gaat, dan kan je altijd nog overwegen om zelf te vertrekken. Nederland is al jaren niet meer het land van melk en honing, die soep is al lang op..... Succes en veel sterkte en wijsheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100