Wat gebeurt er als jouw suggestie leidt tot extra winst voor een bedrijf of merk?

Stel dat je een suggestie verstuurt naar bijvoorbeeld Facebook of een ander bekend bedrijf / merk en jouw suggestie wordt gebruikt om hun website of product te verbeteren waardoor zij vervolgens extra winst boeken, zou je hier dan in theorie ook aan kunnen (mee)verdienen?

Ik heb me altijd afgevraagd of er regels of wetten bestaan voor zulke situaties. En hoe zou je dan kunnen hard maken dat het jouw idee was?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je geen octrooi hebt aangevraagd op je idee (dat is niet zo gemakkelijk en kost een hoop geld) kan men er feitelijk mee doen wat men wil. Bewijs maar eens dat het van jou afkomstig is en dat het niet toevallig door iemand anders is bedacht. Het bewijzen dat het van jou afkomstig is, wordt helemaal lastig als het idee in bewerkte vorm wordt overgenomen. Die strijd komt wel eens voor bij tv-programma's waarbij iemand stelt dat hij een bepaald 'format' heeft bedacht maar dit door de tegenpartij wordt ontkend. Een (standaard)mail om je te bedanken ''voor de in onze organisatie getoonde belangstelling'' kun je wellicht nog krijgen maar verwacht er verder niet veel van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100