Wat zegt de wet over het aanlijnen van honden.

In welk wet's artikel staat dat? Heb namelijk een elektronische halsband en op de website 'Rechtsspraak' staat dat dat ook geldig is. Maar zou graag 's lezen wat de wet daarover zegt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Of je de hond los mag laten rondlopen hangt af van de regels die je gemeente hierover heeft opgesteld dus hiervoor moet je bij je eigen gemeente zijn. In principe geldt overal een aanlijnplicht zoals je weet,behalve in de losloopgebieden. Er is met het nemen van dit besluit geen rekening gehouden met de elektronische halsband. Zie onderstaande bron: http://juridischdagblad.nl/content/view/9643/53/

Om dan toch een antwoord te geven hier een voorbeeld van een artikeltje..Zoals al gezegd; per gemeente kan dit anders liggen. Beschrijving In de Algemene Plaatselijke Verordening van Rozendaal (artikel 2.4.17) staan regels met betrekking tot het aanlijnen (uitlaten) van honden. Voorwaarden Ingevolge artikel 2.4.17 van de Algemene Plaatselijke Verordening van Rozendaal is het de eigenaar of houder van een hond verboden die hond te laten verblijven of te laten lopen: a. binnen de bebouwde kom op de weg of openbaar water zonder dat die hond aangelijnd is; b. op een voor het publiek toegankelijke en kennelijk als zodanig ingerichte kinderspeelplaats, zandbak of speelweide of op een andere door burgemeester en wethouders aangewezen plaats; c. op de weg zonder voorzien te zijn van een halsband of een door middel van tatoeage aangebracht identificatiemerk, die de eigenaar of houder duidelijk doen kennen.

Bronnen:
http://www.rozendaal.nl/Gemeente_Loket/Ope...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100