wat gebeurt er als de politie mij staande houd en merkt dat mijn id-kaart is verlopen? wat zijn de sancties?

wat gebeurt er als de politie mij staande houd en merkt dat mijn id-kaart is verlopen? lees namelijk allerlei verschillende dingen hierover..

De een zegt dat je gelijk een boete kan krijgen weer een ander zegt je tot een x aantal jaar na het verlopen van je id-kaart GEEN boete zult krijgen

zou iemand mij hier duidelijkheid over willen geven (liefst met een goede link)


ps
ik snap je een geldige id - kaart nodig hebt als je bijvoorbeeld een uitkering of lening aanvraagt..

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zult een boete krijgen. De ID-kaart is namelijk geen geldig identiteitsbewijs meer wanneer deze verlopen is. Zie de bijgevoegde bron.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/pa...

Als u geen origineel en geldig identiteitsbewijs kunt of wilt laten zien wanneer de politie of toezichthouder daar om vraagt, kunt u meegenomen worden naar het politiebureau. Daar wordt uw identiteit onderzocht. U kunt ook een boete krijgen. Boete bij niet identificeren boetebedragen voor het niet voldoen aan de identificatieplicht vindt u op de website van het Openbaar Ministerie (opgezocht: is 90 euro) Geen bezwaar mogelijk Heeft u van de politie een bekeuring ontvangen voor het niet voldoen aan de identificatieplicht, dan kunt u hiertegen geen bezwaar maken. Van het Centraal Justitieel Incassobureau ontvangt u een acceptgiro om de boete te betalen. Betaalt u de boete niet, dan beslist de officier van Justitie of u strafrechtelijk wordt vervolgd. U kunt tot 2 jaar na de datum van de overtreding strafrechtelijk worden vervolgd. Je kunt natuurlijk geluk hebben dat ze je laten gaan, maar soms (ook afhankelijk van hoe je de agent behandeld en waarom ze je staande houden) krijg je dus die boete.

Bronnen:
http://www.om.nl/onderwerpen/boetes/?boete...
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/pa...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100