Kan bij een huwelijk 1 persoon zich uitschrijven uit Nederland?

Als wij als echtpaar naar het buitenland willen gaan om daar te wonen, kan dan mijn man ingeschreven blijven? Dit ivm met zijn pensioen. En kan ik me dan wel uit laten schrijven? Ik ben financieel ongebonden. We zijn op huwelijkse voorwaarden getrouwd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Uw echtgenoot kan in Nederland ingeschreven blijven als hij tenminste 90 dagen per jaar in Nederland op het door hem opgegeven adres verblijft.

Ik hoop hiermede een bijdrage te leveren aan dit op zich niet eenvoudige punt.Zie ANW, Art 7 Woonplaats Het lijkt mij niet echt duidelijk of iemand, die metterwoon het land heeft verlaten op basis van het simpele feit dat hij in Nederland een woning als adres aanhoudt om daar op tenminste 90 dagen per jaar te vertoeven Nederland niet metterwoon zou hebben verlaten. Lees Vertrek uit Nederland Zie voor de verdere uitwerking van deze situatie de SVB Beleidsregels 2006, Deel I, par. 2.2.6. De SVB past deze beleidsregels naar analogie toe op de beoordeling van de woonplaats. Lees in het besluit van 2006 blz. 72 Succes. Pensioenrecht: tekst & commentaar : de tekst van de Pensioenwet en ... - Pagina 1125

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100