mag bjz zomaar een familielid als contactpersoon aanwijzen ?

Ik kreeg onlangs een brief van BJZ dat mijn schoonzuster was aangewezen als contactpersoon. Mijn schoonzuster word enorm gemanipuleerd en voorgelogen door de voogdes. Het zijn meesters in manipuleren, intimideren en de waarheid verdraaien in hun eigen voordeel, natuurlijk !
Schoonzus is dus ook een speelbal geworden in dit BJZ web alleen ze heeft het niet door !! Ze fungeert nu als de ogen en oren van BJZ.Ik ben van mening dat BJZ hier in overtreding is....maar ook mijn schoonzus. Ze heeft namenlijk een zwijgplicht !! Mag dit zomaar ?? Moet ik hier niet officieel van op de hoogte gehouden worden en toestemming geven als moeder ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, bureau jeugdzorg mag dit doen (ik neem aan dat je dat bedoelt). Ze zullen dit echter alleen doen als de ouders in hun ogen niet in staat zijn om het kind een goede toekomst te geven. Schoonzus heeft hier wel voor moeten tekenen en is hier ook goed over ingelicht. Als jeugdzorg eenmaal de voogdij bij de ouders weg heeft genomen krijgen ze deze vrijwel nooit weer terug. Dit zou alleen kunnen als de ouders hun leven beteren (stoppen met drinken, psycholoog bezoeken etc.) en het kind beslist dat hij/zij terug wil naar haar ouders... Twee instanties zullen dus overgehaald moeten worden Jeugdzorg, en het kind, en soms ook nog een rechter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100