Kan ik mijn kindsdeel per direct opeisen?

Er is al een aantal vragen gesteld over dit onderwerp, maar aangezien dit een best specifiek geval is, graag jullie advies.

Mijn moeder is in 2009 overleden. Op dat moment was ik 14 jaar. Na iets meer dan een jaar heeft mijn vader een nieuwe vriendin gekregen en hij is hier ook al mee hertrouwd (in gemeenschap van goederen) terwijl ik dus nog minderjarig was, en niet wist hoe ik adequaat moest handelen.
Door spanningen in het gezin woon ik sinds vorig jaar (mijn 17e) op kamers en dit ging best redelijk.
Naast de pensioenuitkering van mijn moeder, behoor ik ergens toch nog recht te hebben op mijn kindsdeel, of zie ik dat verkeerd?
Aanvankelijk zou het zo zijn dat dat deel vrij zou komen op het moment dat mijn vader komt te overlijden, echter omdat hij in gemeenschap van goederen is getrouwd met iemand die 12 jaar jonger is, kan je er op wachten dat zij alles in handen krijgt.
Alles is zo snel gegaan dat ik geen besef heb gehad van hoe ik de zaken moet regelen.
Verder heb ik nog een broer (van 21) en een stiefzusje (9 jaar oud).

graag jullie advies!

Weet jij het antwoord?

/2500

Jouw kindsdeel opeisen zal niet lukken, maar het is ook niet zo dat de nieuwe echtgenote van jouw vader hier vrij over kan beschikken. Zodra je vader overlijdt, komt het kindsdeel vrij voor jou, en niet voor jou stiefmoeder. Meer hierover kan je lezen via bijgevoegde link (al zal je wel een paar keer verder moeten linken). http://www.erfwijzer.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100