Staat een woningbouw boven een deurwaarder ?

ik zit net in de schuldsanering maar ik wordt door de deurwaarder uit huis gezet maar de schuldsanering zou met de woningbouw over leggen maar als de woningbouw akkoord ga dat de schuldsanering het over neemt mag dan de deurwaarder me als nog uit huis zetten ?

Weet jij het antwoord?

/2500

De deurwaarder handelt altijd in opdracht, in dit geval van de woningbouwvereniging. De woningbouwvereniging is dan ook de enige die in staat is, deze uithuiszetting te voorkomen, zorg dat je via de woningbouw of via de schuldsanering schriftelijk bewijs krijgt, dat deze uithuiszetting stopgezet is. Mocht de deurwaarder toch komen, dat je aan kunt tonen, dat hij voor niets is gekomen, zorg ook dat je een telefoonnummer van een contactpersoon bij de woningbouw hebt, die de deurwaarder eventueel kan bellen voor bevestiging.

Als eerste de deurwaarder zet u niet het huis uit, dat doet de woningbouwvereniging. Doet de woningbouwvereniging dit voordat de schuldsanering aanvaard wordt is daar niets tegen te doen, op het moment dat de schuldsanering aanvaard wordt mag de woningbouwvereniging u niet meer uit het huis zetten, ze zijn namelijk akkoord gegaan met de schuldafwikkeling. Overigens neemt de schuldsanering niet uw schulden over, de schulden blijven staan en regelt de bewindvoerder een betalingsregeling, pas als u de saneringsperiode goed doorlopen hebt worden de resterende schulden wettelijk kwijt gescholden.

Wat ook nog wel eens wil helpen is de deurwaarder opbellen en zeggen dat hij er verstandig aan doet zich aan de regels te houden en dus niet illegaal beslag (proberen) te leggen. Ze zullen eerst zogenaamd niet weten waar je het over hebt, maar dreigen met het indienen van een klacht bij de deken van gerechtsdeurwaarders doet vaak wonderen.

Ik mis hier een belangrijk onderdeel in dit verhaal. Namelijk, is er een vonnis van de kantonrechter waarin bepaald is dat u uit het huis gezet mag worden... Als namelijk blijkt dat uw uitzetting tot stand is gekomen na rechterlijk vonnis maar voordat de schuldsanering aan u is toegekend dan heeft de woningcorporatie met dit vonnis in de hand het recht om de uitzetting door te zetten. De deurwaarder is dan de uitvoerder van dit vonnis in opdracht van de woningcorporatie. Zonder gerechtelijk vonnis kan men u niet uitzetten. Dit, onverlet dat daarna een schuldsaneringsregeling tot stand is gekomen, lijkt het er op dat deze sanering voor andere schulden dan de huurschuld is bereikt. U kunt proberen om alsnog ook de huurschuld binnen de sanering te krijgen maar daar hoeft de woningcorporatie niet meer mee in te stemmen. Deze heeft dan immers al hoge kosten gemaakt om een vonnis te verkrijgen waarmee men u het huis uit kunt zetten. Als u echter inmiddels de schuldsaneringsinstantie bereidt hebt gevonden om te bemiddelen in de huurschuld dan mag u alleen nog hopen op de coulance van de woningcorporatie hierin maar er nog niet ervan uitgaan dat de uitzetting definitief van de baan is. Dat blijft afhankelijk van het resultaat dat de saneerder en de corporatie kunnen bereiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100