waar vind ik lijst onroerend goed bezit van iemand?

Om er zeker van te zijn dat verhuurder geen ander onroerend goed bezit, omdat hij verhuurde woning voor zichzelf nodig zegt te hebben, zou ik graag willen weten waar ik deze gegevens kan vinden. Dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij het Kadaster kun je dit soort gegevens opvragen. Of de informatie 'wie bezit wat' openbaar is, weet ik niet. Ik denk eerlijk gezegd dat je die gegevens niet krijgt.

Bij het kadaster (van een bepaalde regio) kun je alle onroerend goed opgegeven krijgen waarvan betrokkene de eigenaar is. Die uittreksels kosten wel geld. Toegevoegd na 1 minuut: Het is een openbaar register. Toegevoegd na 3 minuten: Net zo openbaar als de huwelijksvoorwaarden van echtparen en het boedelregister van beneficiair aanvaarde nalatenschappen. Die berusten echter alle bij de rechtbank en dus niet bij het kadaster.

Je kunt niet aan deze gegevens komen omdat er geen openbare registraties zijn van het bezit van personen. Als je naar het kadaster gaat krijg je alleen die informatie waarvan jijzelf weet dat deze persoon hier eigenaar van is en dus alleen als jijzelf weet waarnaar je op zoek bent. Zonder deze gegevens kun je verder geen informatie vinden van eigendommen van deze persoon. Ook zal er geen medewerking worden verleend door het kadaster aan meer informatie te komen op naam van deze persoon omdat dit eenvoudigweg niet is toegestaan. Alleen met een gerechtelijk bevel zal je zoiets voor elkaar krijgen en ik betwijfel of je dat ooit zal krijgen omdat je daar een wel heel zwaarwegende reden voor zal moeten hebben en die heb als ik je vraag zo lees dus niet. Toegevoegd na 34 minuten: Bovendien zal een gerechtelijk bevel alleen worden toegekend aan opsporingsinstanties zoals de FIOD e.d. en zeker niet aan particulieren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100