Wat zijn de gevolgen van het dealen van softdrugs op minderjarige leeftijd (13) op een middelbare school aan medeleerlingen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Schorsing en verwijdering van de school. Ook zal er een strafrechtelijk onderzoek worden opgestart en zal Raad voor de Kinderbescherming / st. Jeugdzorg de nodige maatregelen nemen.

Sowieso dat de leerling geschorst zal worden en mogelijk word het aan de politie doorgespeeld

Softdrugs is toch legaal? Maar op een school is het ook niet echt handig om te dealen natuurlijk en ik denk aan halt of schorsing maar het laagste wat iemand kan krijgen is de hele school denk opruimen. Maar gewoon niet doen dat is het verstandigst

De 13 jarige dealer zal van school geschorst kunnen worden. De school kan de dealer bij de politie aangeven waarna de dealer een proces verbaal krijgt. De ouders worden ingelicht en deze zullen de proces verbaal moeten betalen en hun kind op een andere school moeten inschrijven.

Afhankelijk van hoeveellheid drugs in eigen bezit kan strafvervolging volgen. En de schorsing/overplaatsing naar andere school is in deze een pré. Als directie aangifte doet zal procesverbaal opgemaakt worden bij de politie. Ook hier is afhankelijk van verleden (criminaliteit, vandalisme etc..) of strafvervolging b.v. geldboete, taakstraf, jeugdbescherming hierop zal volgen. Het is wel lucratief en je creeërt aanzien bij je vrienden en leerlingen, maar de gevolgen is dit alles niet waard. Je toekomst gooi je ermee te grabbel, denk goed na voor je deze stap zet. Wijze raad van exdealer nu TBS'er. sterkte en maak een goede keus!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100