Als het verplicht zou zijn je stoep sneeuwvrij te maken... wiens verantwoordelijkheid is het dan bij een flatgebouw?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de sneeuw wegruimen is eigenlijk de verantwoordelijkheide van de gelijkvloers.. net zoals zij ook de voortuin moeten onderhouden.. maar meestal gebeurt dit in overleg

Er is geen verplichting, in 1986 is besloten door de rechtbank dat de overheid (landelijk of lokaal) zijn bevolking niet kan dwingen de straat schoon te houden. Dit zou namelijk betekenen dat de overheid zich schuldig maakt aan slavernij . Toegevoegd na 1 minuut: Het schoon houden v/d openbare weg is dan ook een overheid taak. Toegevoegd na 18 uur: Betreft hier artikel 4, zie onderstaande link.

Bronnen:
http://www.echr.coe.int/NR/rdonlyres/655FD...

Bij elk flatgebouw is er iemand die zorgt voor het afval enz en schoonmaak van de trappen enz. Dus ik denk dan dat diegene daar verantwoordelijk kan zijn. Dus hij/zij ook de stoep schoonmaakt...

Dit zal in overleg moeten gebeuren,door de mensen die het nog kunnen. Bij ons in de buurt staat een flat waar de oudere mensen die nog goed ter been zijn dit met zijn allen een beetje bijhouden. Ze hebben er nog plezier in ook,en tevens een leuke dagbesteding.

Ik heb het al eens eerder aangegeven, maar bij ons heeft de huismeester alle uitgangen van ons appartementencomplex, en dat zijn er zes, schoon gemaakt.

Wellicht oneerlijk of niet, maar ik denk gewoon ieder voor zijn eigen deur. En als er dan anderen meeprofiteren... Tja dan is dat maar zo, want zo is er anders wel heel veel oneerlijk. Want je tuintje houd je toch ook bij als je dat hebt? Daar genieten ze dan ook van, maar ze helpen je daar ook niet mee. Ik heb hier voor 11 huizen langs al meermaals de galerij (open galerij) schoongemaakt en ijs eraf geschept. Hier wonen ook ouderen, maar ook jongelui die niks doen. Toch doe ik het, simpelweg omdat het maar een half uurtje werk is en ik er zelf profijt van heb. En de ouwetjes zijn erg dankbaar! Want als je het zelf niet doet heb je er ook zelf weer last van. In dit geval dus niet naar anderen kijken, want er zijn ook altijd wel mensen die je er dankbaar voor zijn en daar doe je het ook voor.

Bij een flatgebouw heb je twee mogelijkheden. Of het zijn koopflats, dan is de vereniging van eigenaren (alle eigenaren tezamen) verantwoordelijk voor het schoonhouden van de algemene ruimten en zou het schoonvegen van het stoepje dus in het schoonmaak/onderhoudsprogramma opgenomen moeten worden. Als de flat uit huurwoningen bestaat dan wordt er een servicebedrag betaalt voor de schoonmaak en onderhoud. Dan zou het vegen van het stoepje bij de huismeester of zo horen. Maar ja als je die niet hebt, dan zal je denk ik toch een roulatieschema of zo moeten maken.

als het zo zou zijn is de gemeente of de flat stichter er verantwoordelijk voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100