Wat is er bekend ten aanzien van het overgangsbeleid voor het kopen van alcohol door personen die momenteel 16 zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar is op dit moment helemaal NIETS over bekend. Geen ingangsdatum en al helemaal niets over een overgangsbeleid voor de jongeren die het eerst wel mochten en door eventuele nieuwe regels niet meer. Alle regeringsakkoordafspraken moeten eerst door de tweede kamer en dan nog door de eerste kamer (geen meerderheid voor PVDA en VVD) dus er is nog geen enkel regeerakkoord definitief en volledig uitgewerkt.

De verhoging van de alcoholleeftijd gaat gelden voor mensen die NA 1996 geboren zijn. Zo vallen mensen die nu al 16 zijn dus buiten schot.

Bronnen:
http://www.rtl.nl/components/actueel/editi...

Er zal natuurlijk geen sprake zijn van een overgangsbeleid. Volgens het eerste antwoord zou het verbod gaan gelden voor mensen die geboren zijn na 1996. Waar hij/zij dit vandaan haalt is mij een raadsel want er is nog niet eens bekend hoe het precies in elkaar steekt. Maar een groep van 16/17 jarigen uitsluiten van het verbod zou natuurlijk de grootst mogelijke onzin zijn en bovendien niet controleer- of handhaafbaar. Ga er van uit dat het verbod direct ingaat voor 16/17 jarigen. Er bestaat natuurlijk niet zoiets als een recht op "vrijstelling".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100