Mag de gemeente om 2:00 de hekken van een weg afsluiting weghalen en daar iedereen mee wakker maken?

Ze zijn bezig met de weg geweest. Nu is het klaar en halen ze de wegomleidings en wegafzettingen weg. Ze gooien de metalen hekken en borden gewoon erop alsof het dag is. Mag dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zul je per gemeente moeten bekijken / uitzoeken. Als de werkzaamheden 's nachts zijn gepland, om overdag verkeershinder te voorkomen, zit het er dik in dat ze een ontheffing hebben voor het produceren van overlast op dat tijdstip, zeer als het om een eenmalig gebeuren gaat. (Wat natuurlijk vrij eenvoudig is als het gemeentewerkzaamheden betreft). En dan is het jammer van die ene nacht, maar soms gaat het belang van het snel afronden van werkzaamheden nu eenmaal voor. Toegevoegd na 41 seconden: (Vergelijk het maar met het intense lawaai van een incidenteel popconcert in de omgeving ; ook daar worden doorgaans vrij probleemloos ontheffingen voor verleend.).

Ze mogen het wel wat mij betreft, maar horen de overlast wel te beperken tot een minimum. Als de werkers geen rekening houden met het tijdstip is dat niet netjes. Als het een eenmalige actie was: niet te veel drukte over maken. Komt het regelmatig voor: meldt het bij de gemeente (je kan ook de politie bellen in voorkomende gevallen zodat die de mannen erop kunnen aanspreken).

Niet netjes, het mag wel, je kan de politie bellen als je denkt dat de decibellen boven de 90 licht. Het is een fabeltje dat je tussen 22:00-7:00 geen herrie mag maken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100