De officier heeft voor 9 maanden mijn rijbewijs ingevorderd.Kan de advocaat daar wel wat vanaf snoepen?En hoe snel krijg je hem terug?

Ik was aangehouden met 880 ugl

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet of een advocaat daar wat van af kan snoepen. Ik zou in eerste instantie oprechte berouw gaan tonen en ook echt aan je gedrag gaan werken, want volgens mij ben je je rijbewijs niet zomaar voor 9 maanden kwijt als je één keer met teveel drank op betrapt wordt, dat klinkt meer als herhaald gedrag. Mijn bron is de ex-vriend van mijn zusje die ook een notoir drankrijder was. Zijn record rijbewijs kwijt was een half jaar en dat gebeurde ook pas na meerdere malen. Eén vraagje nog: Hoe zou jij je voelen als jij met je zatte hersens iemand doodrijdt? Zou jij je niet je hele leven rot blijven voelen met de wetenschap dat het misschien voorkomen had kunnen worden als je niet dronken achter het stuur zou hebben gezeten? Ik hoop dat deze negen maanden durende rijontzetting bij jou tot ontnuchtering leidt. Succes!

Je hebt met vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol gereden. En dat niet alleen. Je bent nog steeds niet nuchter. Want de officier vordert het rijbewijs in, maar niet voor negen maanden. Hoe lang en of je rijbewijs ingevorderd wordt gaat de rechter bepalen.

Waarschijnlijk kan een advocaat daar weinig van afsnoepen. Je hebt je gedragen als een onvolwassen bestuurder en daar past deze straf bij. Je zou even kunnen informeren of deze straf normaal is bij jouw misdrijf. Als anderen met dezelfde hoeveelheid worden gepakt en minder lang hun rijbewijs missen dan heb je een kans op een zaak. Maar dan moet je ook de beargumentatie van de rechter meerekenen om te kijken of jouw straf idd buiten proportie is. Hoe krijg je het snelst je rijbewijs terug; Niet, je hebt willens en wetens het risico genomen en dit is je straf. Ik denk zelf dat negen maanden erg weinig is, aangezien je niet een klein beetje te veel hebt gedronken maar gewoon een veelvoud van het maximum. Je zou nog als argument kunnen aanvoeren dat je je rijbewijs echt nodig heb, bijvoorbeeld voor je werk. Maar gezien het feit dat je met deze hoeveelheid alcohol op de weg bent gegaan, wordt zo'n argument van tafel geveegd. Immers, blijkbaar is het toch niet zo belangrijk voor je, anders had je wel anders gedaan. Ik mag aannemen dat je zelf begrijpt dat dit een serieuze zaak is. De rechter legt je niet voor niets deze straf op. Beschouw het als een laatste waarschuwing en ga desnoods hulp zoeken zodat je de verleiding kan weerstaan.

Ik denk dat je 9 maanden, en geen dag korter, kunt fluiten naar je rijbewijs! En terecht! Ik ga niet zeggen hoe slecht je wel niet was, want daar heb je geen reet meer aan, maar hoop wel dat je ervan leert!

Deze vraag wordt effectief beantwoord, incl te volgen procedures etc. op www.flitsservice.nl , afdeling juridisch. Lees daar eens rond. Staan de mogelijkheden beschreven. Verwacht echter geen medelijden van schrijvers daar. Die is er niet voor mensen met teveel op. Juridische hulp wordt wel gegeve als je daar aanvullende vragen stelt. Gebruik daar een niet herleidbare nickname want ook justitie is geïnteresseerd in wat daar geschreven wordt.

Bronnen:
www.flitsservice.nl

Advocaten snoepen niet en jij drinkt teveel dus hopelijk krijg je het rijbewijs helemaal niet terug. Het terugkrijgen zou verboden moeten worden nadat ze zoiets in je bloed vinden!

Als ik jou vraag lees zijn mijn enige gedachten. Je verdient het niet om je rijbewijs terug te krijgen omdat je totaal niet inziet dat je zo fout bent als de pest. Accepteer de ontzegging en gedraag je als een man. Gr, jos

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100