Zijn beveiligers aansprakelijk voor schade van een feest? Of is de getekende aansprakelijk?

Ik en een vriend van me hebben een feest gegeven die uit de hand liep. Er zijn wat dingen beschadigd die wij nu moeten betalen. We hadden een beveiliger ingehuurd en ik wil graag weten of hij hiervoor aansprakelijk is? Het is toch zijn taak om alles in de hand te houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

het is zijn taak om z'n uiterste best te doen alles in de hand te houden, meer kan en mag je niet verwachten. tenzij de beveiliger de halve avond in een hoekje heeft staan konkelefoezen of roken is hij niet aansprakelijk.

Volgens mij is de organisatie altijd de aansprakelijke. Je kunt als organisatie van een groot evenement ook een verzekering erop nemen dan ben je beschermd. Denk niet dat je dit op de beveiliger kan verhalen.

Het is de taak van de organisatie om er op toe te zien dat de beveiligingsfunctionaris zijn werk naar behoren doet. Voldoet de beveiligingsfunctionaris niet naar behoren dient de organisatie hem erop aan te spreken en te zorgen dat hij wel zijn werk doet. Komen de ongeregeldheden door dat de veiligheidsfunctionaris niet naar behoren functioneerde is dus toch de organisatie verantwoordelijk, ze hebben er niet op toe gezien dat hij zijn werk deed. Kan de organisatie aantonen dat ze de beveiligingsfunctionaris aan hebben gesproken op het disfunctioneren en zijn er bewijzen dat de ongeregeldheden door het disfunctioneren komen en is de functionaris is dienst bij een bedrijf kan het bedrijf aansprakelijk worden gesteld echter zal het altijd maar voor een deel de schade vergoed worden daar de organisatie ook een eigen verantwoording heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100