Wat kan je doen als je iets heb besteld en betaald op Marktplaats maar je ontvangt niets?

Als je iets heb besteld en geld overgemaakt maar de verkoper beweert geen geld ontvangen te hebben. Moet je dan bijv. al aangifte doen of is er een manier om je geld terug te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jij kunt bewijzen dat je het geld hebt overgemaakt door een printscreen te maken van je bankafschrift. Misschien is het toch naar een verkeerd nummer gegaan. Als de verkoper dan nog steeds volhoudt dat die geen geld heeft ontvangen kun je aangifte gaan doen: http://www.politie.nl/hollands-midden/projecten/oplichtingviamarktplaats.asp Toegevoegd na 49 seconden: Verder kun je op mp zelf lezen wat je kunt doen (ook preventief voor een volgende keer): http://statisch.marktplaats.nl/help/veilighandelen/hoe-marktplaats-bijdraagt-aan-veilig-handelen.html

Via het rekeningnummer van de bank kun je het adres achterhalen (kan alleen schriftelijk met een goede reden opgevraagd worden) je kunt via de overschrijving bewijzen dat hij/zij jouw geld ontvangen heeft en moet leveren of terug betalen. Ga naar een incassoburo als het niet vrijwillig lukt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100