Mag de dokter phil quiz? (zie uitleg)

ik heb de de dokter phil quiz nu een paar keer zien langskomen en vraag me steeds af of je zomaar iemands naam aan een belspel mag verbinden. of heeft rtl toestemming aan dr phil gevraagt?

het gaat dus om een belspel (sms in dit geval) waar je a b of c moet smsen waarna je geld kan winnen. deze quiz word in de reclameblokken van dr phil uitgezonden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze zijn dat verplicht en zullen dat vast overeengekomen zijn met de rechthebbende op de naam Dr. Phil tijdens de inkoop van dat programma. http://www.nu.nl/algemeen/1031139/belspellen-in-strijd-met-gedragscode.html AMSTERDAM - Belspelletjes op de commerciële televisiezenders zijn in strijd met de Gedragscode Promotionele Kansspelen. In die code staat dat belspelletjes alleen zijn toegestaan ter promotie van een product of organisatie. Toegevoegd na 35 seconden: Op deze manier promoten ze dus de Dr. Phil show. Toegevoegd na 3 minuten: Als je de vraag direct zou beantwoorden is het antwoord nee, althans niet bij naam zoals die van Dr. Phil welke vast onder het merkrecht valt en waarvan iedereen aan zal nemen dat het om de gelijknamige tv-presentator gaat. Een procedure tegen de Piet Jansen-belshow zal lastiger zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100