Mag je een loterij starten?

Een loterij starten en dan het internet gebruiken als enige verkooppunt, maar wel de loten leveren door middel van e-mail. Als je dan de prijzenpot klein houdt en de kosten van de loten ook, de loten kosten dan niet meer als een postzegel en de prijzenpot is klein dus je hebt ook geen vergunning daarvoor nodig heb ik gelezen op de website: http://www.kansspelautoriteit.nl .
Is het dan mogelijk om de omschreven loterij te starten en welke vergunningen zijn daar dan voor nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik lees wat anders op de site: "Via internet worden veel verschillende kansspelen aangeboden. De Wet op de kansspelen kent hiervoor op dit moment geen vergunningsmogelijkheid. Kansspelen via internet zijn daarom in Nederland verboden." Dus mijn antwoord zou zijn: nee. E-mail is ook een onderdeel van internet.

Bronnen:
http://www.kansspelautoriteit.nl/kansspele...

Het bovenstaande klopt,maar.... Als iets niet geregeld is bij wet en de mogelijkheid bestaat om deel te nemen aan kansspelen via internet,kan en mag de overheid niet zeggen dat ,omdat er nog geen mogelijkheid is dit wettelijk te reguleren het dus verboden is. Iets wat niet door de wetgever geregeld is,is volgens diezelfde wetgever vrij! Volgens de Europese richtlijn en wetgeving mag je als overheid niet iets zomaar gaan verbieden omdat je zelf niet bij machte bent een wettelijke regeling te treffen. Het verdrag van Rome is hier heel duidelijk in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100