Stel iemand werkt 40 uur per week,maar geeft maar 20 uur op,vraagt op basis van die 20 uur wel toeslagen aan.Hoe geef je dit aan?

iemand werkt fulltime maar werkgever alsook werknemer geven slechts 20 uren per week op,de andere helft wordt zwart uitbetaald.Vervolgens vraagt de werknemer wel op basis van dat 'halve' loon toeslagen aan voor zorg en huur en krijgt dus bijna maximale toeslag. Hoe deze vorm van fraude melden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de bewijslast hebt kun je de belastingdienst inlichten en hij het bewijs overleggen.

Indien u een vermoeden van fraude heeft kunt u contact opnemen met de FIOD-ECD. Dit onderdeel van de Belastingdienst houdt zich bezig met fraudebestrijding en opsporing. Elke dag komen fraudemeldingen bij de FIOD-ECD binnen. Die meldingen zijn voornamelijk afkomstig van de Belastingdienst en de Douane, maar ook van verschillende toezichthouders zoals De Nederlandsche Bank (DNB), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Verder melden brancheorganisaties, ondernemingen en particulieren fraude aan. Een klein deel van de meldingen komt binnen via de Criminele Inlichtingen Eenheid, een speciale afdeling van de FIOD-ECD.

Bronnen:
http://www.spaarbaak.nl/vraagbaak.php?zw=w...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100