Kan het problemen geven als ik een ebook per email verstuur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Neen, zeer onwaarschijnlijk. Je moet dat bestand natuurlijk wel als bijlage meesturen. Immers je mag ook 1 kopie van het e-book voor jezelf (eigen archief) dupliceren.

Je zou problemen kunnen krijgen van juridische aard. Het is nl. niet toegestaan omdat het verspreiden van een auteursrechtelijk beschermd werk verboden is. Bovendien ben je op het moment dat je het E-book per E-mail verzend bezig met het kopiëren van het boek,wat sowieso niet is toegestaan.

Normaal gezien mag dit geen problemen geven. Er zijn namelijk perfect aannemelijke verklaringen waarom je een ebook zou willen versturen via e-mail zonder dat dit illegaal hoeft te zijn. Natuurlijk is het wel zo dat je het ebook verzend over een onbeveiligde verbinding. Als iemand je e-mail onderschept (en dat is heus niet zo moeilijk als veel mensen denken) heeft deze persoon natuurlijk wel een kopie van het ebook dat hem niet toebehoort. Maar in dat geval valt jou niets te verwijten. Ten eerste is het onderscheppen van andermans e-mail strafbaar, hoe makkelijk het ook is. Ten tweede mag de 'onderschepper' van het ebook er net zo min als jij handelingen mee verrichten die illegaal te noemen zijn (schenden auteursrecht dus)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100