Moet een bedrijf als ongeval op bedrijf/kantoor plaatsvind (waarbij een medewerker naar de huisarts moet) dit melden bij de arbeidsinspectie?

ik heb dus een ongeval op mijn werk gehad waarbij diezelfde ochtend nog naar de huisarts moest, moet een bedrijf hiervan een melding maken bij de Arbo(inspectie)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, alleen als sprake is van een arbeidsongeval dat de dood tot gevolg heeft, blijvend letsel of een ziekenhuisopname.

Niet perse. Dat zal er aan liggen of je er blijvend letsel aan overhoudt. Op de site van de Arbeidsinspectie staat dit: 2. Er is sprake van een meldingsplichtig arbeidsongeval als het slachtoffer aan de gevolgen overlijdt, blijvend letsel oploopt, of in een ziekenhuis moet worden opgenomen. Onder ‘blijvend letsel’ wordt onder andere verstaan: amputatie, blindheid, of chronische lichamelijke of psychische/traumatische klachten. Onder ‘ziekenhuisopname’ wordt verstaan dat een slachtoffer in een ziekenhuis wordt opgenomen. Poliklinische behandeling wordt dus niet als ziekenhuisopname beschouwd. Soms is er voor de inspectie aanleiding om ook niet-meldingsplichtige arbeidsongevallen te onderzoeken. Bijvoorbeeld bij het vermoeden dat het ongeval het gevolg is van een overtreding van de wettelijke voorschriften. http://www.inspectieszw.nl/contact/melden_en_aanvragen/verplichtmeldenarbeidsongevallen.aspx --------------- Twijfel je zelf of wil je wel dat het ongeval door de AI zal worden onderzocht? Bel ze dan op: Algemene contactgegevens Telefoon 0800 – 5151 Vragen aan de overheid kunt u stellen via telefoon: 0800 – 8051.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100