Haren (dorp bij Groningen), wie is er verantwoordelijk voor de kosten i.v.m. de toch ontstane schade?

Helaas zijn er gisteravond toch te veel mensen naar Haren gegaan en het is uit de hand gelopen. Veel politie , M.E. , veel kapotte tuintjes , en nog meer.
Dat meisje die een foutje heeft gemaakt , krijgt die een boete of gaat de gemeente de gehele schuld op zich nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De burgemeester en politie hebben te weinig maatregelen getroffen, in de krant staat te lezen dat ze dit scenario met een groep raddraaiers niet hadden verwacht. Dus is het te verwachten dat de kosten in eerste instantie op de gemeente Haren zal moeten worden verhaald. En als het juridisch en bewijstechnisch haalbaar is dan die kosten verhalen op daders. De kosten verhalen op de ouders is onzin, zij hebben deze situatie niet beoogd. Enkele vragen richting Burgemeester zouden zijn: - waarom was er geen tijdelijke plaatselijke verordening met daarin: - een samenscholingsverbod voor groepen groter dan 3 personen - een verbod op het bezit en gebruik van alcohol op straat

De gemeente Haren wil dat relschoppers die gisteravond tekeer gingen in de Groningse plaats zelf opdraaien voor de schade die ze hebben veroorzaakt. Dat meldt de gemeente op de website. De gemeente roept burgers op hun schade te melden bij de gemeente en aangifte te doen bij de politie. Ook roept Haren mensen die foto's of filmpjes hebben waarop onruststokers herkenbaar in beeld zijn deze aan de politie over te dragen. Schoonmaakploeg De ravage die relschoppers de afgelopen nacht hebben veroorzaakt wordt vanochtend bij het eerste daglicht goed zichtbaar. De straten liggen bezaaid met blikjes en andere rotzooi. Winkeliers zijn al vroeg naar het centrum gekomen om de schade aan hun winkels te inspecteren. Puien zijn ingegooid en overal ligt glas.

Bronnen:
http://www.bnr.nl/meernieuws/251320-1209/r...

Gewoon DJ Timur de schade laten betalen:weet hij meteen hoe laat het is en is het iig een lesje voor de anderen die ook zoiets van plan zijn

Degenen die de schade aangericht hebben door daadwerkelijk ruiten in te gooien, auto's in brand te steken, fietsen te vernielen, een schuurtje te verwoesten, te plunderen etc. zijn natuurlijk verantwoordelijk voor de kosten en zouden er voor op moeten draaien. Daarbij komen ook nog de rotzooi en de kosten van alle hulpdiensten. Degenen die die hulpdiensten gehinderd hebben, politie, brandweer en ambulance, zouden een aparte behandeling moeten krijgen omdat dergelijke psychopaten mensenlevens op hun geweten kunnen hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100