in welke situatie mag je 112 bellen?

Om te kijken watvoor melding direct 112 mag gebeld worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eigenlijk alleen als er levensgevaar is en HEEL snel hulp is gewenst. Iets minder dringende noodgevallen waar wel snel ambulance, brandweer of politie bij moet zijn doen ze ook niet moeilijk over. In alle andere situaties bel je gewoon rechtstreeks arts/ziekenhuis, brandweer of politie. Voor voorbeelden en uitleg kun je trouwens ook tereht op de site van 112.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/al...

Je belt 112 in levensbedreigende en heterdaad-situaties. Bijvoorbeeld: aanrijding met gewonden mishandeling beroving steekpartij vechtpartij als er iemand onwel wordt inbraak op heterdaad diefstal op heterdaad vernieling op heterdaad vandalisme op heterdaad ontvoering of een poging tot ontvoering Ben je getuige of slachtoffer van een van deze zaken? Bel 112! Deze oproepen vallen onder de hoogste prioriteit van de politie. Een politieauto komt altijd poolshoogte nemen. Hoe eerder je 112 belt, des te sneller we kunnen reageren. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de daders te pakken. Wel politie, geen spoed? Het kan ook gebeuren dat je wel politie nodig hebt, maar de situatie niet levensbedreigend of op heterdaad is. In die gevallen moet je het landelijke politienummer bellen: 0900-8844. Denk bijvoorbeeld aan: verkeerd geparkeerde auto's burenruzie baldadig gedrag geluidsoverlast

Als jij een situatie dusdanig erg vind, (dat is voor iedereen anders) mag je 112 bellen. Dan heb ik het niet over een overreden poes of een verloren portemonnee, maar zaken waarvan jij vind dat een brandweer, ambulance of politie medewerker met spoed naar een (door jou aangewezen) bepaalde lokatie moet komen. Komt het voor dat een persoon "te snel" belt in de ogen van de dienders, word je vriendelijk verzocht om beter op te letten wanneer je belt om zo de lijn vrij te houden voor gevallen die "belangrijkere" spoedeisende hulp nodig hebben dan waar jij op dat moment voor belt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100