wat is verschil tussen gewoon recht en bestuursrecht?

Ken mensen die een zaak verwachten voor het bestuursrecht. Zij hadden een periodieke uitkering voor hun ziekte van het Verzekeringswezen. Nog voor ze een rechtszaak aanvingen werd deze al stopgezet. Zij werden geparkeerd in een zg frauderegister. Hebben ondanks handicap geen recht meer op hulp. Iedereen helpt maar ja, dat is op basis van uitgestelde betaling of uit goede wil.
Wat ik hieraan niet begrijp; In het gangbare recht is iemand niet schuldig tenzij bewezen. Een betrouwbaar bewijs is er in hun zaak echter niet want het gaat om een aangifte met valse aantijging van mensen uit hun buurt, er liep al een ruzie , daarbij werden ook nog de papieren nagezocht of alles op de letter klopt maar hulpverleners hebben weleens arbeid verkeerd benoemd, blijkt nu . Wie is dan verantwoordelijk? Is wel een beetje subjectief maar zij voelen zich ten prooi aan deze manier van werken. Hoe kunnen zij zich nu nog verdedigen als alles van tevoren al vaststaat?
tot zover omdat ik de privacy van de betroffen mensen moet bewaren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de gevolgen zo drastisch zijn, is het goed om een advocaat in te schakelen die de zaak uitzoekt. Dit soort zaken zijn vaak heel technisch, die zijn op Goeie Vraag niet op te lossen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100