mag er op zondag en laat in de avond reclame door je brievenbus gegooid worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat mag als jij geen sticker op je deur hebt zitten waarop staat dat je het niet wil.

ja dat mag wel maar het is niet netjes reclame hoort voor 4 uur in de brievenbus te liggen maar er zijn uitzonderingen voorbeeld: als er iemand is overleden in familie en je moet daar heen gaat dat natuurlijk voor

Juridisch is een brievenbus uitnodiging tot communicatie dmv geschreven of gedrukte teksten. Zoals mij prof zei: wil je geen post, moet je je brievenbus dichttimmeren. Anders gezegd:wil je geen post of geen reclame op bepaalde momenten, dan zou je de brievenbus moeten afsluiten. Kortom: post en reclame mag altijd, 24 uur per dag, worden bezorgd, ook als sommige mensen dat niet passend vinden.Bovendien: je kunt je brievenbus ook legen op de maandag of een ander moment.

Mensen met een bepaalde geloofsovertuiging vinden het niet prettig als de rust op de dag des Heren verstoord wordt. Vroeger, nog niet eens zo lang geleden, mochten om die reden ook de winkels niet geopend zijn. Alles wordt anders. De zondagsrust is een bijna onbekend begrip geworden en geldt in deze 24/7 economie niet meer. Werken is een doorlopende bezigheid. Voor een dag bezinning is geen tijd meer. Of dit gezond is staat te bezien, maar je kunt er niets aan veranderen. Tenzij je niet meedraait en op je brievenbus een sticker doet: op zondag geen kranten/folders. Eigenlijk zou je dan zo consequent moeten zijn om ook op zondag niet met de trein en de bus te reizen. Zo zijn er nog meer zaken die je dan af zou moeten wijzen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100