Ik stuur een brief vanuit NL naar een land binnen Europa moet ik dan perse een 'Europazegel' plakken of kan ik ook de waarde in NL postzegels plakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als je een brief verstuurd vanuit nederland kan je daar een nederlandse postzegel op plakken, zelfs nog oude guldenspostzegels mogen gebruikt worden. let wel op dat de juiste waarde geplakt wordt (x 2,02 dingplofbips...). als voorbeeld plak ik i.p.v. 1,- euro er 1,20 op (i.v.m. het achter de komma deel). dan kan je nooit fout zitten!

Nee, hiervoor dien je echt 'Europa 1'-zegels te gebruiken. Toegevoegd na 2 minuten: Ik heb me vergist, al is het raadzamer de Europa 1-zegels te gebruiken. Je kunt namelijk wel Nederland 1-zegels gebruiken, alleen ben je dan altijd duurder uit. Onder het kopje 'Hoe werkt het?' op http://www.postnl.nl/zakelijk/post/postzegels/ kun je zien hoeveel Nederlandse postzegels je nodig hebt voor een verzending naar het buitenland.

Bronnen:
http://www.postnl.nl/voorthuis/brief-verst...

je kan gewoon een nl postzegel gebruiken met kerst stuur ik me familie altijd een kaart en ze wonnen in engeland en ze hadden de kaart ook altijd. maar als je hem ver weg stuurt zoals engeland of zo ik weet niet waar je hem stuurt? heb je soms 2 postzegels nodig veel succes alvast xx alisia.

Je kunt zowel de Nederlandse zegels als de Europese zegels plakken. Let wel op de waarde. Europese postzegel heeft een waarde van €0,85 en de Nederlandse €0,50. Mocht je Nederlandse zegel willen gebruiken zorg dat je ook een priority sticker bijplakt. Deze is te halen bij servicepunten van PostNL. Bij de Europese zegel zit de prioritysticjer erbij

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100