Waarom is de grenscontrole van Australië in border security zo streng?

Ze mogen heel veel niet invoeren vanwege besmetting enz maar waarom is dat niet in Europa zo? Of toch wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Australië is als de dood voor insecten en bacteriën die daar nog niet bekend zijn om de flora en fauna te beschermen omdat het een eiland is kennen ze veel ziektes en insecten niet

Australië is een eiland en eigenlijk een andere wereld tussen de gewone wereld. Door zijn hele lange isolatie van de rest van de wereld, is de evolutie voor een deel de andere kant uit gegaan. Er leven planten en dieren die alleen maar in Australië voor komen. Met hun eigen ziekten en vijanden. Indien er een insect, plantje, bacterie, diertje, die niet in australië thuis hoort, toch dit land binnen komt, heeft het bijna altijd geen natuurlijke vijanden en kan zich explosief gaan ontwikkelen, waar niets tegen te doen is. Zo zijn ooit de konijnen in Australië gekomen, die later een ramp werden van een ongekende omvang, het werden er duizenden miljoenen konijnen, die hele oogsten opaten. Ook de reuzepad is er geimporteerd, ter bestrijding van insecten, maar nu zijn er ook miljoenen van deze giftige padden en alle hagedissen die de padden eten gaan dood! In de evolutie hebben ze niet geleerd dat deze padden giftig zijn. Zo kan ieder plantje of beestje een grote ramp worden. In ons land is dat gebeurt met de iepenziekte, die hier ook niet thuis hoort, tienduizenden iepen zijn hier al aan gestorven, ze hadden geen weerstand tegen deze schimmelziekte. Ook het jacobs kruiskruid wat hier bewust is geinporteerd, bleek zeer giftig te zijn, waar al heel veel koeien aan zijn overleden, maar nu krijgen ze het nooit meer weg.

Dat is in Europa ook zo. Bij mijn werk krijgen wij regelmatig voedselmonsters van buiten de E.U. Wat hiervan over is, moet speciaal afgevoerd en vernietigd worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100