Hoezo is de leefdtijd grens voor alcohol anders in België dan in Nederland?

Ik wou laatst een fles breezer in België kopen en aangezien ik 17 ben dacht ik dat ik het wel mee zou krijgen, maar de vrouw achter de kassa zei dat je er 18 voor moet zijn, En in Nederland moet je 16 er voor zijn. Hoe komt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jongeren onder de zestien mogen geen bier of wijn meer kopen. Voor sterke dranken geldt dan een leeftijdsgrens van achttien jaar. Dat maakten de regionale en federale ministers van Welzijn en Gezondheid bekend.

Bronnen:
http://www.hbvl.be/nieuws/binnenland/geen-...

Omdat de wetgeving anders is in Belgie dan in Nederland. Europa wordt aardig 1 unie maar blijven tot op heden eigen landen met eigen wetten. Kijk maar naar de wet omtrent soft drugs in Nederland. Is hier gedoogd en in belgie niet.

Nee, de leeftijdsgrens in belgië is niet anders dan in NL. Geen alcohol onder de 16. Geen sterke drank onder de 18. Quote uit onderstaande site: "Het is verboden om alcohol te verkopen, te schenken of aan te bieden aan wie jonger is dan zestien jaar. Met alcohol bedoelt men alle alcoholhoudende dranken van meer dan 0.5% vol., onder andere bier, wijn,... Sterke drank mag men niet verkopen, schenken of aanbieden aan min-achttienjarigen. Vermits mixdranken zoals Breezer sterke drank bevatten, mogen ze evenmin worden verkocht of gratis uitgedeeld aan minderjarigen." Ik denk dat dit je vraag beantwoord.

Bronnen:
http://www.druglijn.be/drugs-abc/alcohol/w...

elk land heeft zijn eigen regels, op bepaalde gebieden is de eu de bepalende factor op andere gebieden niet. in de u.s.a. moet je 21 jaar zijn voordat je een biertje mag drinken! Toegevoegd na 2 minuten: zie onderstaande bron:

Bronnen:
http://www.u-s-a.nl/id/1/71/nuttige_info/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100