mag een online shop een vooruit betaling vragen?

een winkel zoals wehkamp of otto of neckermann mogen die als je over je limiet gaat een vooruit betaling vragen van meer als €200,00?

Weet jij het antwoord?

/2500

Uiteraard mogen zij vooruitbetaling vragen. Jij bent tenslotte niet verplicht bij hen te kopen als jij niet vooruit wilt betalen. De meeste webshops vragen betaling vooruit. Je betaalt op het moment dat je afrekent; pas daarna worden de goederen verstuurd. Er zijn uitzonderingen ( inktclub.nl bijv.) waar je de rekening na ontvangst binnen 10 dagen na ontvangst kan betalen.

Als jij over je limiet gaat betekent dat, dat het desbetreffende postorderbedrijf denkt dat jij het maandbedrag niet meer kan betalen. Het limiet is ingesteld op basis van jouw ingevoerde financiële gegevens. Je kunt dus niet over het limiet heen gaan. Hetgeen wat je nu wilt bestellen, zul je vooruit moeten betalen, om niet over je limiet heen te gaan. Wat altijd verstandig is, als je iets niet direct kunt kopen, spaar er dan voor. Maar dat is enkel een tip. Ik heb zelf toen ik uit huis ging ook bij postorderbedrijven meubels gekocht, en dit via maandbedragen terug betaalt. De rente is zo hoog. Het duurde jaren en extra aflossen voor je ervan af bent.

Bronnen:
Eigen ervaring

Een webwinkel moet je de mogelijkheid bieden om minimaal 50% achteraf te betalen. Rembours is daarbij de meest gebruikte betaalmethode. Ala je niet met rembours wilt betalen, dan moet je dus met iDeal of Creditcard betaln. En als je als wanbetaler geregistreerd staat dan kunnen ze idd een aanbetaling vragen. Let wel, ze zijn niet verplicht om een koopovk met je aan te gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100