Is het mogelijk om Nederlandse nationaliteit (verblijfsvergunning) krijgen bij aankoop van een huis?

Ik ben een asielzoeker. Ik heb al asiel aangevraagd maar helaas deze procedure loopt niet goed.
Is het mogelijk om een huis, beurs, winkel of eigenlijk via financieren een Nederlandse verblijfsvergunning krijgen

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat is niet mogelijk dat staat namelijk los van de asielprocedure.

Helaas werkt het niet zo, als er wordt besloten dat je hier geen asiel kunt krijgen, is het niet mogelijk op deze manier alsnog een Nederlandse verblijfsvergunning te krijgen. Toegevoegd na 1 minuut: Je kunt ook hopen dat bij de verkiezingen over enkele maanden 'links' aan de macht komt in Nederland, dan zullen de regels wel weer worden aangepast en versoepeld. Juist bij dit gevoelige onderwerp zijn er vrijwel altijd aanpassingen bij een nieuw kabinet.

Een huis, werk of allerlei inspanningen lukken niet. Zoek een hele goede advocaat, daar hangt alles vanaf. Eentje met creativiteit, en veel inzicht in allerlei wetten die van toepassing kunnen zijn. Vooral art 8 van het Europees verdrag voor de rechten van de mens, wordt vaak vergeten. Hiervoor moet je naar het Europese hof. Als je actief bent en als zodanig in je eigen omgeving opvalt, kan het zijn dat de gemeente en je dorps- of buurtgenoten je steunen, en dat je situatie daarmee in de openbaarheid komen. Dus begin maar een business, kijk maar of je een huis kunt kopen, maar uiteindelijk helpt dat niet bij de IND, die werken uitsluitend met de wetgeving. Als je in de omgeving van Tilburg woont, zou je naar de advocaat Piet Hein Hillen, Bredaseweg kunnen gaan. Die is heel erg goed. Ik heb bij vluchtelingenwerk gezeten, en ik durf te stellen dat een goede advocaat en een goede begeleider vanuit vluchtelingenwerk, alles is. Iedereen die asiel aanvraagt heeft een goede reden, niemand vlucht zomaar, en criminelen worden er toch wel uitgevist.

Nee, dat is onmogelijk. Het beste zou je jezelf bij de situatie neer kunnen leggen en teruggaan. Dat klinkt erg onaardig maar ik bedoel het niet omdat je van mij hier niet mag zijn. Ik bedoel: ik ken mensen die al jaren procedures rekken, overnieuw opstarten en dergelijke. Zij leven hier en hebben het op zich goed maar mogen niet werken. Ze kunnen geen leven opbouwen, sommigen doen het toch en dan hebben ze een paar kinderen, die ze straks weer achter moeten laten. Dat wisten ze van tevoren maar toch zijn ze dan boos en verdrietig. Als jij niet constant over je schouder wil kijken, kan je beter gaan. En daar (ik heb geen idee waar) een leven opbouwen. Het kan ook je land helpen als het economisch niet goed is, om kennis die je hier door ervaring hebt verkregen, daar te gebruiken. Volgens mij sloopt het een mens om als pingpongbal tussen de procedures te worden geslingerd, ik ben daar geen voorstander van. Dit geldt natuurlijk niet als het voor jou gevaarlijk is om naar je land terug te keren.

Ik zou zeggen neem de belgie route! De vrouw van een vriend heeft nu net een week de 5 jaren kaart gekregen na een verblijf van 6 maanden in belgie, na 5 jaar wordt de kaart automatisch omgezet in permanente.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100