Uit welk bedrag bestaat bijzonder bijstand?

Wij wij willen bijzonder bijstand aanvragen voor 2 laptops. voor 2 personen.

Maar onze vraag was hierbij dus als volgt:

Moeten wij 2 aanvragen indienen voor een bedrag?
Of kan dit samen in 1 aanvraag ?

Wat is het maximale bedrag dat wij hiervoor kunnen vragen ? Appart en samen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bijzondere bijstand krijg je alleen in bijzondere omstandigheden. Normaal gesproken valt een laptop daar niet onder. Die heeft een mens namelijk niet nodig en valt dus niet onder noodzakelijke voorzieningen. >>Heel misschien wel als je hem voor school perse nodig hebt. En dan nog gaat het niet om een bepaald bedrag, maar puur om dat wat je echt nodig hebt. En waarom je niet met 2 personen per gezin een laptop zou kunnen gebruiken. Informeer dus bij je eigen gemeente, want: De voorwaarden voor bijzondere bijstand verschillen per gemeente. De gemeente bekijkt per geval hoe hoog de bijzondere bijstand is. DUS: vooraf informeren in welke gevallen de gemeente wel en niet bijzondere bijstand verleent. Overigens moet je de aanvraag voor bijzondere bijstand ook van tevoren indienen. Dus niet eerst kopen! http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand/bijzondere-bijstand?ns_campaign=Thema-subsidies_uitkeringen_en_toeslagen&ro_adgrp=Bijstand-Bijzondere_bijstand&ns_mchannel=sea&ns_source=google&ns_linkname=%2Bbijzondere%20%2Bbijstand&ns_fee=0.00&gclid=CIrCn_nE87ACFVMetAodsk4swA

Volgens de onder staande site kan je geen bijzondere bijstand aanvragen voor een computer en zeker al niet voor twee. http://www.rechtopbijstand.nl/inhoud/home/tid/3 op deze site kun je de berekening maken hangt namelijk af van je inkomen. maar een pc geen kans.

Bronnen:
http://www.rechtopbijstand.nl/inhoud?pid=265

bijzondere bijstand is voor mensen die te weinig inkomen hebben uit werk of uitkering. afhankelijk van waar je woont (gemeente) bestaat de bijzondere bijstand nog. in sommige gevallen is het vervangen door een lening die moet aflossen. het gaat er dus om of je in aanmerking komt voor deze bijstand... antwoord op je vraag is ook afhankelijk van wie "wij" zijn ... zijn "wij" familie ? of vrienden of ... misschien moeten jullie eerst wat meer gegevens vertellen voor we alles goed kunnen beoordelen/beantwoorden.

Zoals anderen al aangeven, is de kans dat je voor een laptop bijzondere bijstand zult krijgen, zeer klein. Daar komt bij dat in veel gemeentes amper nog bijzondere bijstand bestaat: de categorale bijzondere bijstand (o.m. langdurigheidstoeslag) is in de plaats gekomen van individuele regelingen. Bijzondere bijstand wordt daarom in veel gemeentes alleen nog maar voor bijvoorbeeld noodzakelijke medische kosten die niet vergoed worden door de zorgverzekeraar, ook niet ten last van een aanvullend pakket zouden kunnen vallen (ongeacht of je dat hebt of niet) en daarnaast wél tot reguliere zorg behoren. Maar voor een pc? In bepaalde gevallen misschien, als je een reïntegratietraject volgt, of bij schoolgaande kinderen onder de 18. Sowieso mag je inkomen niet hoger zijn dan 110% van het sociaal minimum, en mag je geen vermogen hebben. Een aantal gemeentes heeft een speciale regeling waarbij met korting een PC aangeschaft kan worden via een door hen aangewezen leverancier. Ook dan zul je aan moeten tonen dat de kosten noodzakelijk zijn, dat tweedehands geen optie is, en dat je het echt niet zelf kunt betalen. Vaak kom je er alleen voor in aanmerking als je al langere tijd van het minimum leeft. Veel gemeentes beschouwen de volkskredietbank als een voorliggende voorziening, of verschaffen zelf de bijzondere bijstand uitsluitend in de vorm van een lening. Er zijn dus wel gemeentes waar je een tegemoetkoming kúnt krijgen voor de kosten van een PC of laptop, maar dat verschilt enorm per gemeente. Je zult dus zelf na moeten vragen of kijken welke regels jouw gemeente hanteert. Gemeentes die het soms vergoeden vanuit de bijzondere bijstand, hebben vaak een standaard maximumbedrag. Een vergoeding voor twéé laptops (binnen hetzelfde gezin, neem ik aan?) lijkt me sowieso uitgesloten. Ik zie alleen nog een ander probleem: volgens je profiel ben je 19 jaar. Tot je 21e zijn je ouders verplicht om je financieel te onderhouden. Dus kun je in jouw geval dus alléén in aanmerking komen voor bijzondere bijstand (nog los van de vraag óf jouw gemeente dat doet voor de aanschaf van een laptop) als het inkomen van je óuders niet meer dan 110% van het sociaal minimum is. OF het moet zo zijn dat je ouders overleden zijn of dat de relatie tussen jou en je ouders ernstig verstoord is, en je dat ook kunt aantonen. Ik weet niet wat de reden is dat je in aanmerking wilt komen voor bijzondere bijstand, maar de kans dat je een vergoeding kunt krijgen, is dus erg klein.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100