Iets duurs gekocht uit de VS over de 100 euro (dus kans op invoerkosten en dat kreeg ik: 50 euro) kan ik hier een zaak van maken? Betalen wil ik niet.

Dit overkomt me wat te vaak de laatste tijd...

Weet jij het antwoord?

/2500

helaas niet. dat je iets besteld daar is jouw keus. de invoerrechten moet je gewoon betalen, maar er is wel een max. volgens mij is dat 340 euro... daaronder hoef je geen invoerrechten te betalen.

Je wilt niet betalen, maar dat gaat gewoon niet. Je hebt wat besteld waar je voor hebt betaald/moet betalen, en als je een zaak wilt beginnen, betaal je ook. Daarbij is 't in 't laatste geval ècht weggegooid geld: gelijk zul je niet krijgen. Dus om je vraag te beantwoorden: Ja, je kunt een zaak beginnen, maar nee; je zult 'm niet winnen.

Invoerrechten zijn een soort belasting. Net zoals ook de omzetbelasting (in ons land: BTW) een soort belasting is. Je kunt ook geen 'zaak maken' als een binnenlandse leverancier 19% in zijn productprijs berekent, die volgen namelijk ook gewoon uit de wet. Advies: orienteer je vooraf op de mogelijke bijkomende kosten als je iets in het buitenland aanschaft en vind je die te hoog: koop dan het product niet.

Dat kan niet. Of een fout gemaakt of je hebt iets duurders gekocht en opgegeven als goedkoper. Het is namelijk zo dat elk pakje door een scan gaat en de douane kan precies zien wat erin zit. Als ze het niet vertrouwen maken ze het open en controleren het. Ze hebben hele dikke boeken daar en kunnen het dan inschatten. Ze pakken het dan weer in en je ziet echt niet dat ze het hebben opengemaakt. Tot €300.- mag je vanuit de VS zelfs zonder invoer iets meenemen als je het bonnetje kunt laten zien. Zodra je het laat opsturen wordt de douane alerter en betaal je sowieso BTW erover. Ik heb wel vaker tablets uit Canada laten komen omdat ze daar erg goedkoop en goed zijn. De duurste incl. standaard, kabels, stekkertjes en beschermingshoes kostte me daar omgerekend €285.- (goedkope Can. dollar) Ik betaalde toen €23.- bij aflevering aan UPC als zijnde BTW. Ik heb meestal dit bedrag ong. en nooit meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100